Příprava
- Nakrájejte rajčata na plátky a papriku na proužky. Oddělte listy salátu, omyjte je a osušte v Salátovém karuselu.
- Nakrájejte slaninu na malé proužky a kuřecí prsa na malé kousky.
- V Mlýnku na maso opatřeným diskem na jemné mletí namelte kuřecí maso s polovinou slaniny. Osolte a opepřete a vytvořte 4 hamburgery pomocí Formovací věže. Odložte je stranou do Nádoby na maso a ryby 1,8 L.
- V Tajfunu nasekejte jarní cibulku, kapary, nakládané okurky, petržel a hořčičná semínka. Vyměňte čepel za metlu. Přidejte zakysanou smetanu, majonézu, hořčici, moučkový cukr, citrónovou šťávu, sůl a zamíchejte. Odložte stranou.
- Brambory oloupejte a nastrouhejte spolu se sýrem za pomocí Mlýnku II: Nástavec na hrubé strouhání. Osolte a opepřete a vytvořte 8 placiček.
- V Profi kolekce pánvi Vitalic II 24 cm osmažte zbývající slaninu, potom přidejte papriku a vařte 2-3 minuty při střední teplotě. Přeneste slaninu a papriku na talíř.
- Přelijte zbývající tuk ze slaniny z pánve do Chalupářské pánve 28 cm. Smažte bramborové placičky při střední teplotě asi 10 minut z každé strany, potom smažte kuřecí hamburgery při střední teplotě asi 5 minut z každé strany.
- Připravte hamburgery tak, že dáte na sebe 1 bramborovou placičku, list salátu, kuřecí hamburger, 1-2 lžičky omáčky, plátek toastového sýra, 2 plátky rajčete, dýňová semínka, trochu slaniny a papriky a druhou bramborovou placičku. Spojte hamburger špejlí, aby se snáze podával.
- Pokapejte salát olejem z dýňových semínek, osolte, opepřete a podávejte s hamburgerem. Dozdobte dýňovými semínky a několika lístky petržele.
Ingredience pro 4 osoby
- 2 rajčata
- 1 červená paprika nebo kapie
- 2 hlávky hlávkového salátu
- 100 g slaniny
- 500 g kuřecích prsou
- Sůl a pepř
- 1 jarní cibule
- 6 kaparů
- 4 nakládané okurky
- 2 petrželové natě
- 3 lžičky hořčicových semínek v octu (± 15 ml)
- 1 lžíce zakysané smetany (± 15 ml)
- 1 lžíce majonézy (± 15 ml)
- 2 lžičky hořčice (± 10 ml)
- 1 lžička moučkového cukru (±5 ml)
- Citrónová šťáva
- 4 velké brambory (600-700 g)
- 200 g tvrdého sýra (např. ementál nebo Gruyère)
- 4 plátky toastového sýra
- 2 lžíce dýňových semínek (± 30 ml)
- 4 špejle
- 2 lžíce oleje z dýňových semínek (± 30 ml)
- Čerstvá petrželka na ozdobu
Obtížnost
střední
Doba přípravy
cca 60 minut
Průměrná cena
střední