Příprava
- Na špejli napíchněte 4-5 krevet. Dejte je do Aljašky 2,25 l.
- V Tajfunu mixujte sójovou omáčku a olivový olej. Přidejte česnek a polovinu zázvoru (čerstvě nastrouhaného pomocí Struhadla z Kliku II). Okořeňte solí a pepřem. Marinádu nalijte na krevety a nechte marinovat v ledničce, zatímco připravíte zbývající ingredience.
- Oloupejte mrkev a nakrájejte ji na kusy. Očistěte fenykl a nakrájejte jej na kusy (zelenou nat' si nechte na dozdobení).
- Nalijte 400 ml vody do Spodní nádoby na vodu Microgourmetu 101°.
- Mrkev dejte do Pařáku Microgourmetu 101°. Přidejte fenykl a zbývající nastrouhaný zázvor. Okořeňte solí a pepřem a přelijte medem.
- Špejle položte do Mělkého síta a na vrch přidejte rozmarýn.
- Microgourmet 101° vložte do mikrovlnky na 18-20 minut při 800 W. Nechejte 5 minut odstát.
- V Micro plus konvici 1,5 l rozpust'te máslo, 1 minuta při 360 W. Přidejte hladkou mouku a pomerančový džus za neustálého míchání Optimum II metlou hřeben. Vložte do mikrovlnky na 1-2 minuty při 600 W. Pokud je zapotřebí, přidejte vodu, dokud nezískáte polotekutou konzistenci.
- Krevety podávejte s mrkví, fenyklem a pomerančovou omáčkou. Dozdobte fenyklovou natí.
Ingredience pro 4 osoby
- 600 g čerstvých krevet, vyloupaných a očištěných (35-40 ks)
- 8 špejlí
- 100 ml sójové omáčky
- 50 ml olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 30 g čerstvého zázvoru
- Sůl a pepř
- 400 g mrkve
- 300 g fenyklu
- 1 lžíce medu
- 2-3 větvičky rozmarýnu
- 1 lžíce másla (± 15 g)
- 1 lžíce hladké mouky (± 15 ml)
- 1 šťavnatý pomeranč
Obtížnost
střední
Doba přípravy
cca 30 minut
Průměrná cena
střední