Marinované krevety s mrkví a fenyklem

Příprava

  1. Na špejli napíchněte 4-5 krevet. Dejte je do Aljašky 2,25 l.
  2. V Tajfunu mixujte sójovou omáčku a olivový olej. Přidejte česnek a polovinu zázvoru (čerstvě nastrouhaného pomocí Struhadla z Kliku II). Okořeňte solí a pepřem. Marinádu nalijte na krevety a nechte marinovat v ledničce, zatímco připravíte zbývající ingredience.
  3. Oloupejte mrkev a nakrájejte ji na kusy. Očistěte fenykl a nakrájejte jej na kusy (zelenou nat' si nechte na dozdobení).
  4. Nalijte 400 ml vody do Spodní nádoby na vodu Microgourmetu 101°.
  5. Mrkev dejte do Pařáku Microgourmetu 101°. Přidejte fenykl a zbývající nastrouhaný zázvor. Okořeňte solí a pepřem a přelijte medem.
  6. Špejle položte do Mělkého síta a na vrch přidejte rozmarýn.
  7. Microgourmet 101° vložte do mikrovlnky na 18-20 minut při 800 W. Nechejte 5 minut odstát.
  8. V Micro plus konvici 1,5 l rozpust'te máslo, 1 minuta při 360 W. Přidejte hladkou mouku a pomerančový džus za neustálého míchání Optimum II metlou hřeben. Vložte do mikrovlnky na 1-2 minuty při 600 W. Pokud je zapotřebí, přidejte vodu, dokud nezískáte polotekutou konzistenci.
  9. Krevety podávejte s mrkví, fenyklem a pomerančovou omáčkou. Dozdobte fenyklovou natí.

Ingredience pro 4 osoby

  • 600 g čerstvých krevet, vyloupaných a očištěných (35-40 ks)
  • 8 špejlí
  • 100 ml sójové omáčky
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 30 g čerstvého zázvoru
  • Sůl a pepř
  • 400 g mrkve
  • 300 g fenyklu
  • 1 lžíce medu
  • 2-3 větvičky rozmarýnu
  • 1 lžíce másla (± 15 g)
  • 1 lžíce hladké mouky (± 15 ml)
  • 1 šťavnatý pomeranč

Obtížnost

střední

Doba přípravy

cca 30 minut

Průměrná cena

střední

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz