Příprava
- Oloupejte brambory a vyřízněte z nich špalíčky. Vydlabejte do nich malý důlek pomocí malé lžičky. Nalijte 400 ml vody do Spodní nádoby Microgourmetu 101°. Brambory vložte do Pařáku.
- Nakrájejte chorizo na malé kousky. Oloupejte a nakrájejte cibuli na čtvrtky. Dejte polovinu cibule a choriza do Super šéfa a nasekejte. Odložte stranou na omáčku. Nasekejte druhou polovinu cibule a choriza a dejte stranou na naplnění kuřete.
- Na Flexi prkénko dejte potravinovou fólii a položte na ni jeden plátek kuřecích prsou. Na kuřecí plátek dejte 3 lžičky nádivky z cibule a choriza a zaviňte do rolky za pomocí potravinové fólie, kterou následně odstraňte. Oba konce pevně uzavřete. Opakujte se zbývajícím kuřecím masem a nádivkou.
- Kuřecí rolky dejte do Mělkého síta Microgourmetu 101°. Vložte do mikrovlnky na 18-20 minut při 600 W. Nechejte 5 minut odstát.
- Oloupejte mrkev a šalotku. Nastrouhejte je spolu s cuketou přímo do Micro plus 3.generace 2,25 l za pomocí Mlýnku II: Nástavec na hrubé strouhání. Okořeňte solí a pepřem. Přidejte olivový olej, zamíchejte, přiklopte a vložte do mikrovlnky na 6-7 minut při 600 W.
- Omáčku připravte smícháním zbývající směsi cibule a choriza s vínem v Micro plus konvici 1,5 L. Přiklopte a vložte do mikrovlnky na 2 minuty 30 sekund při 600 W. Přidejte smetanu, zamíchejte a vložte do mikrovlnky na 1 minutu 30 sekund při 600 W. Omáčku propasírujte v Číňanovi.
- Kuřecí rolky nakrájejte na přibližně 2 cm plátky.
- Na každý talíř dejte jednu bramboru, zeleninu vytvarujte ve Formovací věži a položte na ní plátky kuřete. Do otvoru každé brambory nalijte trochu omáčky a ozdobte pažitkou.
Ingredience pro 4 osoby
- 4 salátové brambory (± 300 g každá)
- 200 g jemného choriza
- 1 cibule
- 4 tence nakrájená kuřecí prsa (± 110 g každé)
- 2 mrkve (± 200 g)
- 1 šalotka
- 1 cuketa (± 250 g)
- Sůl a pepř
- 2 lžičky olivového oleje (± 10 ml)
- 50 ml suchého bílého vína
- 200 ml smetany
- Čerstvá pažitka na ozdobu
Obtížnost
střední
Doba přípravy
cca 40 minut
Průměrná cena
střední