Plněná kuřecí prsa mátou a sýrem Halloumi

Příprava

  1. Univerzálním nmožem A-series vytvořte otvor v každém kuřecím prsu.
  2. Kapsy naplňte sýrem halloumi a sušenou mátou.
  3. Okořeňte solí a pepřem. Zarolujte a obtočte nití, aby se nerozpadly.
  4. Plněná prsa vařte v Univerzálním hrnci 4 l  20-25 min. Po uvaření vyjměte a opatrně odstraňte nit.
  5. Oloupejte cibuli a nasekejte ji v Super šéfovi. Nakrájejte houby na čtvrtky. Orestujte cibuli a houby na olivovém oleji v Profi kolekce hrnci nízkém 5,7 L. Přidejte uvařené kuře a smažte do zlatova. Přilijte bílé víno, zamíchejte Optimum II vařečkou a vařte 2-3 minuty.
  6. Smíchejte bujóny s horkou vodou a přilijte do hrnce. Vařte ještě dalších několik sekund.
  7. Oloupejte cibuli a nasekejte v Super šéfovi. Orestujte ji na olivovém oleji v Profi kolekce hrnci nízkém 2,8 L.
  8. Oloupejte a nakrájejte dýní na kousky a nasekejte v Super šéfovi. Dýni a vlasové nudle přimíchejte k cibuli.
  9. Přilijte 200 ml vody se zeleninovým bujónem a přiveďte k varu. Přidejte bulgur, osolte, opepřete a důkladně zamíchejte. Odstavte hrnec z plotýnky, přiklopte a nechejte odstát 20 minut.
  10. Do bulguru přidejte rozinky a skořici.
  11. Při podávání nakrájejte kuře na plátky a bulgur vytvarujte pomocí Formovací věže.

Ingredience pro 4 osoby

  • 4 malá kuřecí prsa (± 120 g každé)
  • 80 g sýra halloumi nebo fety
  • 1 lžička sušené máty (±5 ml)
  • Sůl a pepř
  • 1 cibule
  • 100 g baby žampiónů
  • 4 lžíce olivového oleje (± 60 ml)
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 1 lžička masového bujónu (± 5 ml)
  • 1/½ hrnku vařící vody
  • 1 zeleninový bujón

Na bulgur

  • 1 cibule
  • 3 lžičky olivového oleje (± 45 ml)
  • 300 g dýně
  • 20 g vlasových nudlí
  • 200 ml vody
  • 1 zeleninový bujón
  • 100 g bulguru
  • Sůl a pepř
  • 40 g rozinek
  • 1 g skořice

Doba vaření

30-45 minut

Doba přípravy

cca 40 minut

Doba odstátí

20 minut

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz