Příprava
- Univerzálním nmožem A-series vytvořte otvor v každém kuřecím prsu.
- Kapsy naplňte sýrem halloumi a sušenou mátou.
- Okořeňte solí a pepřem. Zarolujte a obtočte nití, aby se nerozpadly.
- Plněná prsa vařte v Univerzálním hrnci 4 l 20-25 min. Po uvaření vyjměte a opatrně odstraňte nit.
- Oloupejte cibuli a nasekejte ji v Super šéfovi. Nakrájejte houby na čtvrtky. Orestujte cibuli a houby na olivovém oleji v Profi kolekce hrnci nízkém 5,7 L. Přidejte uvařené kuře a smažte do zlatova. Přilijte bílé víno, zamíchejte Optimum II vařečkou a vařte 2-3 minuty.
- Smíchejte bujóny s horkou vodou a přilijte do hrnce. Vařte ještě dalších několik sekund.
- Oloupejte cibuli a nasekejte v Super šéfovi. Orestujte ji na olivovém oleji v Profi kolekce hrnci nízkém 2,8 L.
- Oloupejte a nakrájejte dýní na kousky a nasekejte v Super šéfovi. Dýni a vlasové nudle přimíchejte k cibuli.
- Přilijte 200 ml vody se zeleninovým bujónem a přiveďte k varu. Přidejte bulgur, osolte, opepřete a důkladně zamíchejte. Odstavte hrnec z plotýnky, přiklopte a nechejte odstát 20 minut.
- Do bulguru přidejte rozinky a skořici.
- Při podávání nakrájejte kuře na plátky a bulgur vytvarujte pomocí Formovací věže.
Ingredience pro 4 osoby
- 4 malá kuřecí prsa (± 120 g každé)
- 80 g sýra halloumi nebo fety
- 1 lžička sušené máty (±5 ml)
- Sůl a pepř
- 1 cibule
- 100 g baby žampiónů
- 4 lžíce olivového oleje (± 60 ml)
- 100 ml suchého bílého vína
- 1 lžička masového bujónu (± 5 ml)
- 1/½ hrnku vařící vody
- 1 zeleninový bujón
Na bulgur
- 1 cibule
- 3 lžičky olivového oleje (± 45 ml)
- 300 g dýně
- 20 g vlasových nudlí
- 200 ml vody
- 1 zeleninový bujón
- 100 g bulguru
- Sůl a pepř
- 40 g rozinek
- 1 g skořice
Doba vaření
30-45 minut
Doba přípravy
cca 40 minut
Doba odstátí
20 minut