Příprava
- Předehřejte troubu na st. 3/90 °C.
- Nakrájejte vepřovou panenku na 2 cm plátky. Okořeňte solí, pepřem a tymiánem. Zabalte každý kus do plátku slaniny a uvažte petrželovou natí.
- V Profi kolekce pánvi Vitalic II 24 cm zahřejte olivový olej. Zprudka opečte plátky z obou stran, dokud pěkně nezhnědnou. Potom je dejte do Ultra pro lasagne 3,3 l a pečte nezakryté 15 minut.
- Mezitím nakrájejte houby a suché fíky na čtvrtky.
- Ve stejné pánvi orestujte houby při nízké teplotě. Přidejte kokosové mléko; lehce povařte, přibližně 10 minut. Potom přidejte kuličky pepře, nakrájené chilli a fíky.
- Vyjměte Ultra pro lasagne 3,3 l z trouby a přiklopte, aby jídlo nevychladlo.
- Předehřejte troubu na st. 6/180 °C.
- Uvařte zelené fazolky v páře v Microgourmetu 101° po dobu 20-22 minut při 600 W. Dejte je na Silikonovou podložku s okrajem a vytvořte 4 hromádky, osolte, opepřete, a zakryjte plátky mozzarely.
- Pečte přibližně 15 minut nebo do rozpečení sýra.
- Oloupejte a nakrájejte sladké brambory na plátky, vařte je v páře v umytém Microgourmetu 101° po dobu 20 minut při 600 W. Nechejte 5 minut stát a potom přemístěte sladké brambory do Velké odměrky II 2 l.
- Nalijte mléko do Micro plus konvice 1,5 l, přiklopte a vložte do mikrovlnky na 40 sekund při 600 W. Nalijte jej na sladké brambory, potom rozmačkejte za pomocí výrobku Brambory, pozor!. Okořeňte solí, kmínem a muškátovým oříškem, směs vyklopte do uvařených kaštanů a promíchejte.
- Znovu ohřejte vepřové v troubě po dobu 2-3 minut a podávejte se zelenými fazolkami, pyré ze sladkých brambor a kokosovo-houbovou omáčkou.
Ingredience pro 4 osoby
- 600 g vepřové panenky
- Sůl a pepř
- 1 lžička tymiánu (±5 ml)
- 150 g tenkých plátků slaniny
- 1 velký svazek petrželky (8-10 natí)
- 1 lžíce olivového oleje (± 15 ml)
- 200 g hub
- 100 g měkkých sušených fíků
- 1 lžíce oleje (± 15 ml)
- 400 ml kokosového mléka
- Celý pepř
- 1/2 chilli papričky, nakrájené
- 200 g zelených fazolek
- 1 mozzarella (± 125 g)
- 600 g sladkých brambor
- 125 ml mléka
- 1 špetka mletého kmínu
- 1 špetka nastrouhaného muškátového oříšku
- 100 g vyloupaných uvařených kaštanů
Obtížnost
lehká
Doba přípravy
cca 60 minut
Průměrná cena
střední