Vepřová panenka na středomořský způsob

Příprava

  1. Předehřejte troubu na st. 3/90 °C.
  2. Nakrájejte vepřovou panenku na 2 cm plátky. Okořeňte solí, pepřem a tymiánem. Zabalte každý kus do plátku slaniny a uvažte petrželovou natí.
  3. V Profi kolekce pánvi Vitalic II 24 cm zahřejte olivový olej. Zprudka opečte plátky z obou stran, dokud pěkně nezhnědnou. Potom je dejte do Ultra pro lasagne 3,3 l a pečte nezakryté 15 minut.
  4. Mezitím nakrájejte houby a suché fíky na čtvrtky.
  5. Ve stejné pánvi orestujte houby při nízké teplotě. Přidejte kokosové mléko; lehce povařte, přibližně 10 minut. Potom přidejte kuličky pepře, nakrájené chilli a fíky.
  6. Vyjměte Ultra pro lasagne 3,3 l z trouby a přiklopte, aby jídlo nevychladlo.
  7. Předehřejte troubu na st. 6/180 °C.
  8. Uvařte zelené fazolky v páře v Microgourmetu 101° po dobu 20-22 minut při 600 W. Dejte je na Silikonovou podložku s okrajem a vytvořte 4 hromádky, osolte, opepřete, a zakryjte plátky mozzarely.
  9. Pečte přibližně 15 minut nebo do rozpečení sýra.
  10. Oloupejte a nakrájejte sladké brambory na plátky, vařte je v páře v umytém Microgourmetu 101° po dobu 20 minut při 600 W. Nechejte 5 minut stát a potom přemístěte sladké brambory do Velké odměrky II 2 l.
  11. Nalijte mléko do Micro plus konvice 1,5 l, přiklopte a vložte do mikrovlnky na 40 sekund při 600 W. Nalijte jej na sladké brambory, potom rozmačkejte za pomocí výrobku Brambory, pozor!. Okořeňte solí, kmínem a muškátovým oříškem, směs vyklopte do uvařených kaštanů a promíchejte.
  12. Znovu ohřejte vepřové v troubě po dobu 2-3 minut a podávejte se zelenými fazolkami, pyré ze sladkých brambor a kokosovo-houbovou omáčkou.

Ingredience pro 4 osoby

  • 600 g vepřové panenky
  • Sůl a pepř
  • 1 lžička tymiánu (±5 ml)
  • 150 g tenkých plátků slaniny
  • 1 velký svazek petrželky (8-10 natí)
  • 1 lžíce olivového oleje (± 15 ml)
  • 200 g hub
  • 100 g měkkých sušených fíků
  • 1 lžíce oleje (± 15 ml)
  • 400 ml kokosového mléka
  • Celý pepř
  • 1/2 chilli papričky, nakrájené
  • 200 g zelených fazolek
  • 1 mozzarella (± 125 g)
  • 600 g sladkých brambor
  • 125 ml mléka
  • 1 špetka mletého kmínu
  • 1 špetka nastrouhaného muškátového oříšku
  • 100 g vyloupaných uvařených kaštanů

Obtížnost

lehká

Doba přípravy

cca 60 minut

Průměrná cena

střední

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz