Síto k servírování
Kód: SS241923Související produkty
Detailní popis produktu
Kuchyňské síto nebo nádoba k servírování? Tento výrobek plní obě funkce a umí ještě mnohem více. V této nádobě, opatřené vydutým víkem, je možné rozmrazovat, odkapávat, spařovat, dovařovat, servírovat a udržovat potraviny a pokrmy teplé!
Popis výrobku
Výrobek se skládá z nádoby s klenutým víkem a ze síta. Pod síto lze nalit půl litru tekutiny.
Síto k servírování má vnější granulovanou plochu a široký okraj po celém obvodu nádoby, díky kterému lze výrobek snadno uchopit a přenášet. Víko je konstruováno tak, aby kondenzovaná voda stékala po stranách do nádoby, ale ne zpět do síta.
Možnosti použití
Síto k servírování má mnohostranné použití.
Lze v něm snadno mýt a nechávat odkapávat nejrůznější druhy ovoce jako například jahody, maliny, hroznové víno. Aby byly potraviny po umytí chráněny před hmyzem, stačí nádobu uzavřít.
Hodí se rovněž k obzvlášť šetrnému rozmrazování masa, drůbeže, ovoce a jiných potravin. Při rozmrazování ovoce se na dně nádoby zachytí hodnotná šťáva, kterou lze dále zpracovat.
Síto je také vhodné k dovařování knedlíků: když knedlík ve vařící vodě v hrnci vyplave na povrch, přelije se celý obsah i s vodou do Síta k servírování, které se uzavře, a knedlík se nechá dojít. Takto dovařované knedlíky se nerozpadají, jsou kypré a zůstávají dlouho teplé. Obdobným způsobem Ize v nádobě dovařit také rýží, těstoviny nebo květák, které se nejprve 5 minut běžným způsobem předvaří. Výhodou této metody je snížení spotřeby elektřiny a jistota, že voda při vaření nepřeteče a že se potraviny nerozvaří. Při dovařování těstovin přidejte do síta polévko- vou lžíci oleje.
V sítu lze dovařovat také ryby, ohřívat párky nebo spařovat broskve, rajčata či mandle.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mísy k servírování |
---|---|
Hmotnost: | 0.4 kg |
Objem: | 2,8 l |
Položka byla vyprodána… |