Příprava
- Předehřejte troubu na st. 6-7/200 °C.
- Propláchněte rýži a dejte ji do Rýžovače, přidejte vodu k maximální rysce a vložte ji do mikrovlnky na 25 minut při 800 W. Nechejte odstát 10 minut. Potom přidejte mořskou sůl.
- V Saladinu sceďte mango a poprašte chilli kořením.
- Každé kuřecí prso rozřízněte a naplňte kouskem manga (± 20 g).
- Kuřecí prsa uzavřete párátky.
- Obtočte je slaninou. Položte je na Ultra pro víko 800 ml a přiklopte Ultra pro nádobou 2 L. Pečte 20 minut.
- V Tajfunu nasekejte zbývající mango (± 120 g), abyste získali mangové pyré.
- Odklopte Ultra pro nádobu 2 l.
- Zmraženou zeleninu dejte do Ultra pro nádoby 2 l a polijte polovinou mangového pyré. Vložte zpět do trouby vedle víka s kuřecím masem.
- Pečte 15 minut.
- Odstraňte párátka a kuře podávejte s červenou rýží, zeleninou a zbývajícím mangovým pyré.
Ingredience pro 4 osoby
- 2150 g červené thajské rýže
- Mořská sůl
- 200 g manga v konzervě
- Špetka chilli (podle chuti)
- 4 kuřecí prsa (± 170 g každé)
- 300 g tenkých plátků uzené slaniny
- 300 g mexické zeleninové směsi (mražené)
- Párátka
Obtížnost
střední
Doba přípravy
cca 15 minut
Průměrná cena
střední