Kuře se slaninou plněné mangem s červenou rýží

Příprava

  1. Předehřejte troubu na st. 6-7/200 °C.
  2. Propláchněte rýži a dejte ji do Rýžovače, přidejte vodu k maximální rysce a vložte ji do mikrovlnky na 25 minut při 800 W. Nechejte odstát 10 minut. Potom přidejte mořskou sůl.
  3. V Saladinu sceďte mango a poprašte chilli kořením.
  4. Každé kuřecí prso rozřízněte a naplňte kouskem manga (± 20 g).
  5. Kuřecí prsa uzavřete párátky.
  6. Obtočte je slaninou. Položte je na Ultra pro víko 800 ml a přiklopte Ultra pro nádobou 2 L. Pečte 20 minut.
  7. V Tajfunu nasekejte zbývající mango (± 120 g), abyste získali mangové pyré.
  8. Odklopte Ultra pro nádobu 2 l.
  9. Zmraženou zeleninu dejte do Ultra pro nádoby 2 l a polijte polovinou mangového pyré. Vložte zpět do trouby vedle víka s kuřecím masem.
  10. Pečte 15 minut.
  11. Odstraňte párátka a kuře podávejte s červenou rýží, zeleninou a zbývajícím mangovým pyré.

Ingredience pro 4 osoby

  • 2150 g červené thajské rýže
  • Mořská sůl
  • 200 g manga v konzervě
  • Špetka chilli (podle chuti)
  • 4 kuřecí prsa (± 170 g každé)
  • 300 g tenkých plátků uzené slaniny
  • 300 g mexické zeleninové směsi (mražené)
  • Párátka

Obtížnost

střední

Doba přípravy

cca 15 minut

Průměrná cena

střední

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz